Lymfedrainage

Klik hier om een Lymfedrainage afspraak te maken.

Ons lichaam bestaat, net zoals de wereld, voor 2/3 uit water. Via het systeem dat zorgt voor de waterhuishouding in ons lichaam verlopen zeer veel processen waaronder het vervoer en uitwisselen van bouw-en afvalstoffen, gassen, bacteriën, enz. Dit verloopt allemaal vanzelf maar als er een ziekte, stress of operatie aan te pas komt, dan kunnen deze processen bemoeilijkt worden. Dit kunnen we verhelpen door manuele lymfedrainage volgens de methode van Vodder. Via deze weg wordt het lymfestelsel gestimuleerd dat een belangrijke rol speelt in de waterhuishouding van ons lichaam. Dit gebeurt op een manuele en heel zachte manier waarbij tijdens de behandeling ook rust en stilte aangewezen is. Hierbij kan men aanvullend ook een tape aanleggen, zwachtelen of oefentherapie geven indien nodig.

De behandelingen starten altijd ter hoogte van de hals om zo het lymfestelsel algemeen al een boost te geven. Nadien wordt de behandeling verder gezet met werken ter hoogte van de klacht.

Door lymfedrainage toe te passen brengen we heel het lichaam terug in evenwicht, zo ook je ortho- en parasympatisch zenuwstelsel. Het eerste zorgt ervoor dat er energie vrijkomt als we deze nodig hebben (denk maar aan sporten, werken, stresssituaties…). Het tweede zorgt ervoor dat de opgebruikte energie terug aangevuld kan worden (denk hier aan processen zoals vertering, slaap, rust,…). Deze systemen werken, zeker in tijdens van stress, niet altijd optimaal meer.

Toepassingsgebieden:

· Bij zwelling na een ongeval, verstuiking of operatie
· Bij verschillende vormen van oedeem: lipoedeem, lymfeoedeem, veneus oedeem, …
· Bij bloedcirculatiestoornissen zoals spataders (veneuze insufficiënte), etalagebenen (claudicatio intermittens),…
· Bij spier- en peesletsels zoals een contusie, ontsteking, overbelasting,…
· Bij problemen met vruchtbaarheid
· Bij stress klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, burn-out, slecht slapen,…
· Bij orgaanklachten zoals problemen met de darmen
· Bij klachten aan het zenuwstelsel zoals Multiple Slerose of migraine
· Bij neus-keel en ooraandoeningen zoals sinusitus, tinnitus of pre-en postoperatief bij kaakklachten
· Bij chronische aandoeningen zoals reuma, fibromyalgie, chronisch vermoeid syndroom,…
· Bij dystrofie zoals Sudeck, …
· Bij allerhande huidproblemen zoals littekens, acne, …